Ροδάκινα ΑΣ Επισκοπής Νάουσας

   Η καλλιέργεια της ροδακινιάς είναι μια από τις σημαντικότερες στη χώρα μας. Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο , ανήκει στο γένος PRUNUS PERSICA, στην οικογένεια ROSACEAΕ και έλκει την καταγωγή της από την Κίνα. Η ροδακινιά ευδοκιμεί σε ξηρά και ζεστά κλίματα και όχι σε υγρές περιοχές καθώς είναι ευαίσθητη στις μυκητολογικές ασθένειες.

   Στο αγρόκτημα της Επισκοπής τα ροδάκινα εμφανίσθηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Οι καλλιεργητές αγρότες της περιοχής διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία ενώ χρησιμοποιούν παράλληλα την σύγχρονη αγροτεχνολογία, παράγοντας ροδάκινα άριστης ποιότητας , τα οποία ξεχωρίζουν για την εξαιρετική γεύση, τον απαράμιλλο χρωματισμό τους και το μπουκέτο αρωμάτων.

   Τμήμα της παραγωγής που πρόκειται να διατεθεί κυρίως στην εγχώρια αγορά συγκομίζεται και τοποθετείται απευθείας σε τελάρα στα αγροκτήματα . Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται αναλλοίωτες η γεύση, το άρωμα και το χρώμα του καρπού. Το υπόλοιπο που προορίζεται για διάθεση στο εξωτερικό διαλέγεται, ταξινομείται και συσκευάζεται στον σύγχρονο ηλεκτρονικό καλιμπραδόρο που διαθέτει ο Συνεταιρισμός.